eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vásárlók csomagokkal a belvárosi Váci utcában advent negyedik, utolsó vasárnapján, a kereskedelemben aranyvasárnap 2015. december 20-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Karsay Eszter lelkész az adventről: kiszállni a napi pörgésből, ez a lényeg!

Az adventi időszakban a legfontosabb az elcsendesedés, az önvizsgálat és az, hogy az ingerültség, feszültség helyett szeretettel, derűvel forduljunk embertársaink, családunk felé – mondta el a karácsonyváró időszak kezdetén az InfoRádióban Karsay Eszter református lelkésznő.

A legfontosabb része, üzenete adventnek az, hogy várakozunk. Készülünk arra, hogy Jézus Krisztus eljövetelét, születését ünnepeljük – mondta el az InfoRádióban Karsay Eszter református lelkésznő.

"Nagyobb dolog az, hogy mi magunkat készítsük fel, ne csak a lakásunkat, és ne csak ajándékok után rohanjunk! Önmagunkkal készüljünk, a lelkünket vizsgáljuk meg, és nézzünk magunkba, az életünket kicsit lelassítva keressük azt a lehetőséget, hogy imádsággal, önvizsgálattal készüljünk az ünnepre" – ecsetelte Karsay Eszter.

Az egyensúlyteremtés a fentiek és az ünnep szervezése, a feladatok elvégzése között komoly feladat, ráadásul sokan ilyenkor akarnak korábban el nem végzett dolgokat pótolni, de szerinte

ha arra figyelünk, hogy mi az, amit adni tudunk a másik embernek a rosszkedv, a depresszió, az ingerültség, az önelégedetlenség helyett, akkor jöhet szóba a derű, a hit és az öröm.

"Erre naponta is szánni kell időt, és az istentiszteletek is alkalmasak rá; tudok-e elcsendesedni, tudok-e kiszállni a napi pörgésből? Ez volna a lényeg!" – tette hozzá.

A szeretetcselekedetek gyakorlását ugyanígy fontosnak tartja, hisz ilyenkor az ember szíve megindul, keresi az alkalmakat az adományozásra is; az egyházközségek, gyülekezetek is tartanak ilyenkor vásárokat, amelyek bevételeit a szegény családok között osztják szét, illetve szervezetekkel vagy adott esetben függő betegekkel veszik fel a kapcsolatot.

"Mivel Isten megajándékozott bennünket, mi is örömmel ajándékozunk meg másokat" - írta le ezt az attitűdöt Karsai Eszter református lelkésznő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×