INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

karsay eszter

református

advent

Vásárlók csomagokkal a belvárosi Váci utcában advent negyedik, utolsó vasárnapján, a kereskedelemben aranyvasárnap 2015. december 20-án.

Karsay Eszter lelkész az adventről: kiszállni a napi pörgésből, ez a lényeg!

InfoRádió

Az adventi időszakban a legfontosabb az elcsendesedés, az önvizsgálat és az, hogy az ingerültség, feszültség helyett szeretettel, derűvel forduljunk embertársaink, családunk felé – mondta el a karácsonyváró időszak kezdetén az InfoRádióban Karsay Eszter református lelkésznő.

A legfontosabb része, üzenete adventnek az, hogy várakozunk. Készülünk arra, hogy Jézus Krisztus eljövetelét, születését ünnepeljük – mondta el az InfoRádióban Karsay Eszter református lelkésznő.

"Nagyobb dolog az, hogy mi magunkat készítsük fel, ne csak a lakásunkat, és ne csak ajándékok után rohanjunk! Önmagunkkal készüljünk, a lelkünket vizsgáljuk meg, és nézzünk magunkba, az életünket kicsit lelassítva keressük azt a lehetőséget, hogy imádsággal, önvizsgálattal készüljünk az ünnepre" – ecsetelte Karsay Eszter.

Az egyensúlyteremtés a fentiek és az ünnep szervezése, a feladatok elvégzése között komoly feladat, ráadásul sokan ilyenkor akarnak korábban el nem végzett dolgokat pótolni, de szerinte

ha arra figyelünk, hogy mi az, amit adni tudunk a másik embernek a rosszkedv, a depresszió, az ingerültség, az önelégedetlenség helyett, akkor jöhet szóba a derű, a hit és az öröm.

"Erre naponta is szánni kell időt, és az istentiszteletek is alkalmasak rá; tudok-e elcsendesedni, tudok-e kiszállni a napi pörgésből? Ez volna a lényeg!" – tette hozzá.

A szeretetcselekedetek gyakorlását ugyanígy fontosnak tartja, hisz ilyenkor az ember szíve megindul, keresi az alkalmakat az adományozásra is; az egyházközségek, gyülekezetek is tartanak ilyenkor vásárokat, amelyek bevételeit a szegény családok között osztják szét, illetve szervezetekkel vagy adott esetben függő betegekkel veszik fel a kapcsolatot.

"Mivel Isten megajándékozott bennünket, mi is örömmel ajándékozunk meg másokat" - írta le ezt az attitűdöt Karsai Eszter református lelkésznő.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Adventi elcsendesülés - református lelkész
 
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018