INFORÁDIÓ
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina

szlovénia

ausztria

júlia alpok

havazás

időjárás

Mínusz 10 fok és 270 centi hó, Budapesttől 5 és fél órányira

Mínusz 10 fok és 270 centi hó, Budapesttől 5 és fél órányira

Infostart

Igazi téli mesevilágot mutat a Met Hír közösségi oldalára feltöltött fotó a Szlovéniában, a Júlia-Alpokban 2514 méteres magasságban fekvő Kredaricáról.

Az olaszszági hegyi településből, az Alokban fekcvő Versciacót is elérte a tél.

Van ahol kegyetlenebb arcát is megmutatta a hirtelen jött tél: ahogy azt az Infostart is megírta, Ausztria egyes részein hatalmas gondokat, áramkimaradást okozott a havazás például Karintiában, Tirol keleti részében, valamint Salzburg tartományban. Az üzemzavarokat a havazás miatt elektromos vezetékekre dőlt fák okozták.

Karintiában négyezer, Kelet-Tirolban tíz településen 2500, míg a Salzburgi Lungauban nyolcszáz háztartásban szűnt meg az áramellátás. A szerda reggelre lehullott vastag hótakaró súlyától több helyen fák dőltek ki, faágak szakadtak le, megsértve a villamosvezetékeket.

Ausztria legdélibb tartományában, Karintiában tizenegy iskolában szünetel a tanítás, a Möll völgyében az üzletek is zárva maradtak. Tirolban az 1400 méteren lévő Villgratentalt a hó teljesen elzárta a külvilágtól. Salzburg tartományban Bad Gastein térségében az adótornyok is megsérültek, így több helyen a televíziós, illetve a rádióműsorokat sem lehet fogni.

A szakemberek folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, de munkájukat nehezíti, hogy több út járhatatlanná vált, illetve több útszakaszt lavinaveszély miatt lezártak. Az osztrák és az olasz gyorsforgalmi úthálózatokat összekötő 13-as autópályán (Brenner-autópályán) hókotrók dolgoznak.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018