eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: pixabay

Mínusz 10 fok és 270 centi hó, Budapesttől 5 és fél órányira

Igazi téli mesevilágot mutat a Met Hír közösségi oldalára feltöltött fotó a Szlovéniában, a Júlia-Alpokban 2514 méteres magasságban fekvő Kredaricáról.

Az olaszszági hegyi településből, az Alokban fekcvő Versciacót is elérte a tél.

Van ahol kegyetlenebb arcát is megmutatta a hirtelen jött tél: ahogy azt az Infostart is megírta, Ausztria egyes részein hatalmas gondokat, áramkimaradást okozott a havazás például Karintiában, Tirol keleti részében, valamint Salzburg tartományban. Az üzemzavarokat a havazás miatt elektromos vezetékekre dőlt fák okozták.

Karintiában négyezer, Kelet-Tirolban tíz településen 2500, míg a Salzburgi Lungauban nyolcszáz háztartásban szűnt meg az áramellátás. A szerda reggelre lehullott vastag hótakaró súlyától több helyen fák dőltek ki, faágak szakadtak le, megsértve a villamosvezetékeket.

Ausztria legdélibb tartományában, Karintiában tizenegy iskolában szünetel a tanítás, a Möll völgyében az üzletek is zárva maradtak. Tirolban az 1400 méteren lévő Villgratentalt a hó teljesen elzárta a külvilágtól. Salzburg tartományban Bad Gastein térségében az adótornyok is megsérültek, így több helyen a televíziós, illetve a rádióműsorokat sem lehet fogni.

A szakemberek folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, de munkájukat nehezíti, hogy több út járhatatlanná vált, illetve több útszakaszt lavinaveszély miatt lezártak. Az osztrák és az olasz gyorsforgalmi úthálózatokat összekötő 13-as autópályán (Brenner-autópályán) hókotrók dolgoznak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×