eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyitókép: pixabay

Katonatisztek titokzatos sírjait rejti a Zalai erdő, drámai történetek olvashatók a fejfákon

A legfrissebb sír 2004-es, hősök maradványait rejtik a halmok, van köztük orvgyilkosság áldozata is.

Tizenkét magányos fejfa áll Vonyarcvashegytől 10 kilométerre az erdőben, mind kutyáé. A Zaol.hu cikke szerint arrafelé állomásozó katonák hozták létre a különleges temetőt kutyáiknak, utoljára csaknem 30 éve rekonstruálták a "sírkertet".

"Itt nyugszik Vulkán kutya őrnagy, kit szolgálatteljesítés közben vandál személyek orvul meggyilkoltak" – írja az egyik fejfa. Ez a legrégebbi sír, 1976-ban temették ide az állatot. A sírkert mellett álló információs tábláról azonban többet is megtudhatunk Vulkánról: többek között azt, hogy egy havas téli napon a testével melegített fel egy eltévedt katonát, aki így menekült meg a fagyhaláltól.

Vulkán mellett a 2002-ben elpusztult Cézár hadnagy, valamint a tízévesen meghalt Ali hadnagy is itt lelt örök nyugalomra. Mindketten szolgálatteljesítés közben lelték halálukat.

Az utolsó sír 2004-es.

Autóval megközelíteni nem lehet, mivel az oda vezető ösvény nemcsak szűk, de természetvédelmi terület is. Büdöskúttól 15 perc sétára van.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×