eur:
394.05
usd:
369.37
bux:
65214.53
2024. április 19. péntek Emma
Autók haladnak a hirtelen jött felhőszakadás miatt vízzel borított XIX. kerületi Ady Endre úton 2019. május 29-én. További eső, zápor, zivatar várható, és elsősorban a nyugati tájakon kifejezetten őszies hőmérsékletre kell számítani.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Siralmas időjárás lesz hétvégén: felhőszakadások, jégesők - mutatjuk, hol

Nyaralna hétvégén? Nincsenek jó híreink... Péntekre pedig villámháború és bárikus mocsár - ezt üzeni az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A napsütés mellett a hétvégén is országszerte lehetnek záporok, zivatarok. A meleg is mérséklődik kissé, vasárnap mindenhol 30 fok alatt alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Szombaton több órára kisüt a nap, de sok helyen valószínű zápor, zivatar.

Helyenként felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell.

Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet 24-30 fok között alakul.

Vasárnap kevesebb lesz a napsütés, és ismét sok helyen valószínű zápor, zivatar, akár felhőszakadással.

A szél a Dunántúlon, az északi megyékben és zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet. A minimumhőmérséklet 14-20 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-29 fok között alakulnak, Észak-Alföldön lesz a legmelegebb - olvasható az előrejelzésben.

Villámháború és bárikus mocsár

Csütörtök és péntek délután leginkább a középső és keleti országrész tűnik zivatarosnak; - péntekre virradó éjjel a Dunántúl északi és középső részén legnagyobb az esély egy-egy adott helyen zivatarra; - a zivatarokat elsősorban felhőszakadás kíséri (komolyabb, több 10mm-nyi csapadék inkább a Dunától keletre hullhat belőlük); - néhol jégeső és pár perces szélroham szintén előfordulhat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×