eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Járókelők az erős szél miatt kifordult esernyővel a kezükben a dél-spanyolországi Málagában 2018. október 18-án. A spanyol hatóságok narancssárga riasztást adtak ki a Földközi-tenger térségében a hatalmas esőzések miatt. Egy négyzetméternyi területre, akár 60 liternyi csapadék hullhat óránként.
Nyitókép: Járókelők az erős szél miatt kifordult esernyővel a kezükben a dél-spanyolországi Málagában 2018. október 18-án. Fotó: MTI/EPA/Daniel Perez

Kiadták a veszélyjelzést, brutális az, ami északkelet felől közelít

Öt megyére adott ki veszélyjelzést a heves zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzlés szerint Borsod-Abaúj-Zemlpén, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Heves megyében pénteken heves zivatarok alakulhatnak ki károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében.

Az előrejelzések szerint pénteken kezdetben kevés lesz felettünk a felhő, majd nyugat felől megnövekszik, hajnaltájt a Dunántúlon meg is vastagszik a felhőzet. Eleinte keleten, a hajnali, reggeli órákban pedig az északnyugati tájakon alakulhat ki néhol zápor, esetleg zivatar. A délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali órákra 6 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 23 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Szombaton rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég, csupán délkeleten süthet ki hosszabb időre a nap.

Egyre nagyobb területen várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat.

A déli, délnyugati szél helyenként megerősödik, estefelé az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 22 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 17 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Hétfőre jócskán visszaesik a hőmérséklet. Kezdetben országszerte borult lesz az ég, majd északnyugat felől lassanként megkezdődik a felhőzet csökkenése. Eleinte több helyen, estefelé viszont már csak keleten valószínű eső, zápor.

Az erős északi szelet több helyen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 14 fok között alakul - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×