eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Szabadstrand Kisoroszinál, a Szentendrei-sziget északi végénél 2018. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Így még sosem láttuk Pest megyét, fantasztikus videó mutatja be

A rövidfilm olyan ismert és kevésbé ismert építészeti és természeti kincseket mutat be, mint a ráckevei Hajómalom, a kisoroszi Szigetorr, a váci Diadalív vagy a zsámbéki Romtemplom.

A Pest megyei értéktárban jelenleg több mint 200 érték található az agrár- és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, valamint turizmus és vendéglátás kategóriában - mondta Ambrus András, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal sajtófőnöke.

Agrárminisztérium támogatásával készült, mintegy 19 perces kisfilm madártávlatból mutatja be a megye építészeti és természeti kincseit, a dróntechnikának köszönhetően

a nézők a levegőből csodálhatják meg többek között a lórévi Zichy-kápolnát, a Pátyi pincesort vagy az érdi Fundoklia-völgyet.

A sajtófőnök felidézte, hogy az önkormányzat a megyei értékek népszerűsítését vándorkiállítás létrehozásával kezdte, majd vetélkedőt szervezett diákok számára, létrehozta az Év értéke díjat, válogatás CD-t adott ki Kodály Zoltán Pest megyei népdalgyűjtő munkájából, de értéktúrákat is szervezett egyebek mellett Márianosztrára, a Csepel-szigetre és Ceglédre, továbbá gasztronómiai kiadványt készített a jellegzetes megyei ételekből.

A rövidfilm a február 21-én nyíló Utazás kiállításon is látható lesz, ahol Pest megye több tájegysége is bemutatkozik.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×