INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

black friday

akció

fogyasztóvédelem

Fel tudunk készülni a Black Friday átveréseire

Fel tudunk készülni a Black Friday átveréseire

Előzetes tájékozódással sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat a nagy leárazásokkal csábító vásárlási láz, a black friday idején - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban az innovációs tárca fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára, Keszthelyi Nikoletta.

Novemberben az utóbbi napokban elszaporodtak az úgynevezett akciós napok, ezek közül is kiemelkedik a black friday, amikor a webáruházak és a kereskedők meglehetősen nagy akciókkal értékesítik portékáikat.

Sokszor nagyon gyorsan kell döntenie a fogyasztónak, hogy - a kereskedő tájékoztatása szerint még készleten lévő árut - olcsón meg tuda venni.

"Közel 1500 webáruházat ellenőriztünk"

- fogalta össze az elmúlt másfél év fogyasztóvédelmi tapasztalatait az InfoRádiónak Keszthelyi Nikoletta, az innovációs tárca fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. Mint beszámolt róla, próbavásárlásokat is végeztek, így komoly tapasztalatokat gyűjtöttek össze. Ezek alapján azt tanácsolja, hogy

"tájékozódjunk a vállalkozásról a webáruház honlapján, így láthatjuk, mennyire komoly céggel állunk szemben, egy e-mail cím nem feltétlenül garancia"

- mondta a helyettes államtitkár. Ugyanígy a ".hu-s" nevű webáruház sem biztos, hogy magyar, erre is kell figyelni.

A megtévesztő webáruházzal kapcsolatos eseteket a minisztérium továbbítja a Fogyasztóvédelmi Hatóságnak, amely megkezdi a szükséges eljárást.

"Ezeknek az eseteknek a kiszűrésére jött létre a jogsértőwebáruházak.kormány.hu oldal is"

- tette hozzá. Jelenleg körülbelül 500 webáruház szerepel ezen az oldalon, de az az információ is hozzáférhető, hogy már "tiszta-e" az áruház fogyasztóvédelmi szempontból.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Van esély felkészülni a black friday átveréseire
 


A címlapról ajánljuk

Meghalt Kampis Miklós

Kampis Miklós építész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, a 20....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018