eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vásárlók csomagokkal a belvárosi Váci utcában advent negyedik, utolsó vasárnapján, a kereskedelemben aranyvasárnap 2015. december 20-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Magyarországra már egy gellert kapott Fekete Péntek érkezik Amerikából

November 23. lesz a nagy nap idén, a tengerentúlon szokásos 80-90 százalékos leárazások helyett 30-40 százalékos kedvezményekkel.

Közeledünk a Balck Friday napjához, ami idén november 23-ra esik: e nap környékén az áruházak óriási akciókkal várják a vásárlókat.

Mint a Világgazdaság írja, idén a mobiltelefonok és a tévék lehetnek a slágertermékek, de a kis háztartási gépekből is sok fogyhat, amikor eldördül a startpisztoly a karácsonyi bevásárlási "verseny" rajtján. Mint a lapnak Várkonyi Balázs, az Extreme Digital társalapítója elmondta, Magyarországon jelenleg nincs kultúrája a például Amerikában divatos 80-90 százalékos leárazásnak, 30-40 százalékos kedvezményre azonban számítani lehet.

A cikkből az is kiderül, a legnagyobb forgalmat a legnagyobb kereskedők realizálhatják (ők vannak a legjobb tárgyalási pozícióban is a gyártókkal), akik az e-kereskedelemben otthon lévén akár már hónapok óta készülhetnek a Black Friday napjára, napjaira.

A Black Friday, vagyis a Fekete Péntek hagyománya az Egyesült Államokból terjedt szét a világon, a hálaadást követő péntek volt a gyújtópont. Magyarországra 2012-ben tört be.

A Black Friday során megvásárolt termékekre is vonatkoznak a szavatossági, jótállási szabályok, és ugyanúgy megilleti a vevőt a 14 napos elállási jog, mint egyébként. Azaz 14 naptári napon belül akár indoklás nélkül is kötelesek visszavenni a megvásárolt terméket az áruházak, ha az illető meggondolta magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×