INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

black friday

2020.07.10. 07:58

Nagy bírságot kapott az Alza.hu

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 892 millió forint bírságot szabott ki az Alza.hu webáruház üzemeltetőjére és cseh anyavállalatára Black Friday akciók tisztességtelen reklámozása miatt - közölte a hivatal.
2019.11.29. 06:20

Elmondta, mit gondol a Black Friday-ról David Attenborough

A 93 éves világhírű brit természettudós, akit nemrég tüntetett ki új sorozatáért II. Erzsébet brit királynő, lényegre törő posztban hozta a világ tudomására, mit kellene a vásárlás helyett tenni ezen a napon.
2018.12.19. 18:46

Soha nem volt még ilyen karácsonyi fogyasztási őrület

Decemberben az 1200 milliárd forintot is elérheti a kiskereskedelmi forgalom, ami magasabb, mint az egy évvel korábbi adat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György.
2018.12.02. 08:27

Black Friday: egymást is feljelentették a webáruházak

Egymást is bepanaszolhatták a webáruházak az idei leárazások, az úgynevezett Black Friday akcióknál tapasztalt visszaélések miatt - mondta a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője az InfoRádióban.
2018.12.01. 18:20

GVH: nem szabad azonnal lecsapni az akciókra

Élénk figyelemmel követi az év végi kereskedelmi akciókat a Gazdasági Versenyhivatal. A hatóság szóvivője szerint nem szabad azonnal lecsapni a legkedvezőbbnek tűnő ajánlatra, inkább az ár-összehasonlító honlapokat ajánlja a fogyasztóknak.
2018.11.23. 14:32

Vámos György: gyilkos verseny folyik

Míg a hagyományos üzletekben decemberben nagyon kevés akciót látni, addig a webáruházakban az akcióknak sosincs vége - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.
2018.11.23. 10:31

Fel tudunk készülni a Black Friday átveréseire

Előzetes tájékozódással sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat a nagy leárazásokkal csábító vásárlási láz, a black friday idején - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban az innovációs tárca fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára, Keszthelyi Nikoletta.
2018.11.23. 07:39

A sürgősségi betegellátást ellenőrzi az Állami Számvevőszék – lapszemle

Ellenőrzést indított az Állami Számvevőszék a sürgősségi betegellátás miatt – írja a Magyar Idők. A Népszava arról közöl összeállítást, hogy újra nő az önkormányzatok adóssága. Hatalmas üzletté nőtte ki magát Magyarországon az outlet - közölte a Világgazdaság. A Portfolio arról ír, hogy Magyarország lehet az első kelet-európai állam, amely konkrét dátumot jelöl ki a szén kivezetésére. A Magyar Idők a black friday népszerűségének hiányáról közöl cikket. A Pénzcentrum arról készített összeállítást, hogy rohamtempóban épülnek a lakóparkok.
2018.11.23. 06:02

Black Friday: a bankkártya-adataink is veszélyben

Egyre nagyobb forgalmat generál az online kereskedelemben a Black Friday, azaz a Fekete Péntek, de ezt nemcsak a kereskedők, hanem az internetes csalók is igyekeznek kihasználni. A kifejezetten erre az időszakra létrehozott hamis webáruházak hihetetlennek tűnő ajánlatokkal kecsegtetnek, ha pedig bedőlünk nekik, nemcsak egy adott tétel árát, de a bankkártya-adatainkat is bukhatjuk.
2018.11.22. 09:47

Idén is megrendezik a Black Friday "ellennapját"

A Black Friday költési dömpingjére válaszul a környezetvédő szervezetek világszerte "Ne vásárolj semmit!" napot tartanak a Fekete Pénteken, amellyel a túlfogyasztás környezeti és társadalmi problémáira hívják fel a figyelmet. Magyarországon a Tudatos Vásárlók Egyesülete szervezi a napot.
2018.11.15. 09:26

Jön a Black Friday, jönnek a fogyasztóvédelmi jó tanácsok

Előzetes tájékozódással és felkészüléssel sok bosszúság elkerülhető az idei leárazásokkal kecsegtető úgynevezett Black Friday idején - mondta az InfoRádiónak Keszthelyi Nikoletta, az innovációs tárca fogyasztóvédelmi helyettes államtitkára.
2018.11.07. 10:48

Gyanús fekete pénteki leárazás miatt vizsgálódik a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a webáruházat üzemeltető Alza.hu Kft.-vel szemben, mert úgy véli, hogy a vállalkozás "Black Friday" akciója megsérthette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.
2017.11.26. 11:57

Elszabadult a költekezés ezen a fekete pénteken

Rekordösszeget, ötmilliárd dollárt költöttek a vevők az Egyesült Államokban a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét jelentő, nagy leárazásokkal járó Black Friday-en.
2017.11.23. 18:12

Súlyos veszély fenyeget pénteken

Beindulhat a veszteségelkerülő, versengő vásárlás a kihagyhatatlannak hirdetett akciók hatására. Tudatosságot és önfegyelmet ajánl Németh Erzsébet szociálpszichológus a karácsonyi vásárlások előtt. Azt is elmondta, melyik a két legveszélyesebb hozzáállás.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018