eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma

Medvét láttak Miskolcon - meglepő fejlemények

Ezúttal Miskolcon filmeztek le egy medvét, de a Bükki Nemzeti Park közlése szerint ez nem azonossal azzal állattal, aki az elmúlt hetekben átszelte az országot.

Vasárnap hajnalban Miskolcon láttak medvét, éppen egy úton szaladt át.

Azt lehetett hinni, hogy a Robi nevű nőstény medvéről van szó, akinek bolyongása az elmúlt időszakban lázban tartotta az országot.

A Bükki Nemzeti Park azonban azt közölte, hogy a Miskolc környékén lévő medve

nem azonos a néhány nappal ezelőtt elengedett medvével,

éjszaka a járőröző természetvédelmi őrök ugyanis Szirmabesenyő határában több helyen látták a medve kisbocsát is.

Szombaton Sajókeresztúron egy játszótéren tűnt fel egy medve, de azt nem tudni, hogy Robiról vagy pedig egy másik állatról van szó.

Robit szerda éjszaka a magyar-szlovák határ közelében engedték szabadon. Az állat előzőleg több mint 300 kilométert gyalogolt, számos alkalommal érintett lakott területet, majd Sándorfalvánál fogták be múlt héten: altatólövedékkel kábították el, mert már lakott területen belül kóborolt. Több napot a Szegedi Vadasparkban töltött, ott várta, hogy egy szakértői bizottság döntsön a sorsáról.

Mielőtt elengedték, nyomkövető nyakörvet is kapott, ám ettől gyorsan megszabadult a medve.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×