eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítő helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglőtt, majd befogott medve 2018. június 10-én. Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd több száz kilométeres kóborlás után 2018. június 8-án a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be. A 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó állat visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de szabadon engedése előtt jeladót kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni a mozgását.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Új fejlemény a barangoló medve ügyében

A turizmust is fellendítenék a híressé vált medve segítségével.

Múlt héten Sándorfalván fogták el az országban több napig vándorló barnamedvét, amelyet a Szegedi Vadasparkban vizsgálnak. Az eredmények ismeretében döntenek majd sorsáról, de most újabb ötlettel álltak elő.

Dudás Zoltán, sándorfalvi önkormányzati képviselő a Borsnak azt mondta hogy jövő hétfőre rendkívüli közgyűlés összehívását kérte, ahol ismertetné előterjesztését.

„Állatvédelmi és marketingszempontból is azt javaslom, hogy Sándorfalva fo­gadja örökbe a macit, és azt a tőlünk tíz kilométerre levő Szegedi Vadasparkban helyezzék el. Csináljuk meg minden évben a sándorfalvi méz- és medvenapokat ezen a hétvégén, gyermekprogramokkal a családokra alapozva. Lehetne medveles szelíd élő medvékkel, medvecukor, medvetalp és mé­hészeti konferencia. A logó már megvan” - fejtette ki.

A Bükki Nemzeti Park hétfőn azt közölte, hogy a medve legyengült, és a további lépésekről a vizsgálatok alapján, néhány napon belül születik döntés.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×