INFORÁDIÓ 
2019. január 24. csütörtök
Timót

medve

sándorfalva

szegedi vadaspark

Szeged, 2018. június 10. A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítő helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglőtt, majd befogott medve 2018. június 10-én. Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd több száz kilométeres kóborlás után 2018. június 8-án a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be. A 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó állat visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de szabadon engedése előtt jeladót kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni a mozgását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Új fejlemény a barangoló medve ügyében

Infostart

A turizmust is fellendítenék a híressé vált medve segítségével.

Múlt héten Sándorfalván fogták el az országban több napig vándorló barnamedvét, amelyet a Szegedi Vadasparkban vizsgálnak. Az eredmények ismeretében döntenek majd sorsáról, de most újabb ötlettel álltak elő.

Dudás Zoltán, sándorfalvi önkormányzati képviselő a Borsnak azt mondta hogy jövő hétfőre rendkívüli közgyűlés összehívását kérte, ahol ismertetné előterjesztését.

„Állatvédelmi és marketingszempontból is azt javaslom, hogy Sándorfalva fo­gadja örökbe a macit, és azt a tőlünk tíz kilométerre levő Szegedi Vadasparkban helyezzék el. Csináljuk meg minden évben a sándorfalvi méz- és medvenapokat ezen a hétvégén, gyermekprogramokkal a családokra alapozva. Lehetne medveles szelíd élő medvékkel, medvecukor, medvetalp és mé­hészeti konferencia. A logó már megvan” - fejtette ki.

A Bükki Nemzeti Park hétfőn azt közölte, hogy a medve legyengült, és a további lépésekről a vizsgálatok alapján, néhány napon belül születik döntés.

Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018