eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nappalit rendeztek be a Kolumbusz-szobor előtt

Különleges installációként 18 méter magasban, a New York-i Kolumbusz-szobor előtt rendezett be egy nappalit Nisi Tacu japán művész.

A csütörtökön megnyílt installáció látogatói lépcsőkön mászhatnak fel a teljesen berendezett "nappalidobozba", hogy egy kanapéban ülve közvetlen közelről csodálják meg az egyébként húsz méteres távolságból alig felismerhető szobrot. Természetesen a szoba ablakaiból remek kilátás nyílik a Columbus Circle-re és a Central Parkra is.

A látogatók november 18-ig ingyen próbálhatják ki a különleges szobát.

A Discovering Columbus (Kolumbusz felfedezése) elnevezésű művészeti projekt történelmi momentum New York kulturális életében. Mindannyiunknak meg fog változni ehhez a történelmi műemlékhez fűződő kapcsolata - mondta el Susan Freedman, a Public Art Fund vezetője. Az alapítvány a 2,5 millió dolláros projektet többnyire magánadományokból finanszírozta.

"Hihetetlen érzés odafent lenni" - lelkendezett Michael Bloomberg, New York polgármestere is.

A Gaetano Russo olasz szobrász által készített szobrot 1892-ben állították fel a Columbus Circle-ön. Nisi Tacu projektje keretében a műemléket fel is újítják.

Nisi készített már hasonló installációt többek között a belgiumi Gentben, valamit Szingapúrban is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×