eur:
393.69
usd:
368.37
bux:
66159.57
2024. április 24. szerda György

Mit takargatnak a nők a párjuk elől?

Évente egyre több és több pár választja az együttélés lazább formáit a házasság helyett, ily módon a pénz közös elköltésének intézménye többé nem kizárólag a házas emberek jellemzője. Mit is osztanak meg tulajdonképpen?

Nyilván az együtt élő párok is megosztják a számlákat, mivel azok közösek, és pontosan lehet tudni, mennyit kell fizetni. De hogyan áll helyzet a többi dologgal? Erre keresett választ az ING Direct és a Capital One bank közös felmérése.

A megkérdezett párok 82 százaléka nyilatkozta azt, hogy sosem volt ilyesféle titkuk a partnerük előtt, és 60 százalékuk nem venné jó néven, ha megtudná, hogy ilyen jellegű dolgot titkol előle a párja.

A megkérdezett párok - tehát akik az idő szerint házasságban vagy más kapcsolatban éltek együtt - nagy része, 78 százaléka gondolja úgy, hogy helytelen dolog eltitkolni párjuk elől a pénzek mozgását - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

Jó érzés látni az őszinteség eme megnyilvánulásait, a valóság azonban nem ilyen rózsás, ugyanis a nők hajlamosabbak takargatni költekezéseiket a párjuk előtt. A felmérések tanulsága szerint négyből egy nő feltehetően nem mond el mindent ruhái és egyéb vásárlásaival kapcsolatban.

Egy dolog bevallani a "hirtelen felindulásból elkövetett" kisebb vásárlást, és megint más titokban kimeríteni a hitelkártya keretet - ez talán már több mint hátrányos egy párkapcsolat pénzügyi stabilitására nézve. Főleg ha egy fedél alatt élünk szívünk választottjával. Ezt az is bizonyítja, hogy a párok csupán 59 százaléka nyilatkozta azt, hogy sosem titkolták el adósságukat a partnerük elől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×