INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Megbüntették a belügyminiszter sofőrjét

InfoRádió / MTI
Fegyelmi eljárásban harmincezer forintos pénzbírásággal sújtották a belügyminiszter szolgálati autójának sofőrjét, mert jogosulatlanul használta a képviselői irodaház előtti parkoló egyik, mozgássérültek számára fenntartott helyét - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Makula György közlése szerint "az országos rendőrfőkapitány által elrendelt és lefolytatott fegyelmi eljárás során megállapítás nyert, hogy a belügyminiszter gépkocsivezetője 2012. május 7-én jogosulatlanul használta a Képviselői Irodaház előtti parkoló mozgássérültek számára fenntartott helyét".

Mint hozzátette: "a fegyelmi eljárás eredményeképpen a szabályszegő gépkocsivezetővel szemben 30.000 forint összegű pénzbírság kiszabására került sor".

Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján több fényképet is bemutatott, amelyek tanúbizonysága szerint aznap reggel egy megkülönböztető jelzéssel ellátott, de azt nem használó kormányzati autó elfoglalja a képviselői irodaház két, mozgássérülteknek fenntartott parkolójának egyikét. A képviselő ismertette az autó rendszámát is és felszólította a belügyminisztert, hogy vizsgálja ki az esetet.

Pintér Sándor aznap délután - egy irodaházi programjáról távozóban - elismerte, hogy az ő szolgálati autója az érintett rendszámú autó, és közölte: felelősségre fogja vonni a sofőrt, hozzátéve, a szolgálati szabályzatban előírtaknak megfelelően fog eljárni.

A címlapról ajánljuk