eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hétfőn feloldják a csónakos horgászatra vonatkozó tilalmat a Balatonon

A balatoni süllőállomány jelentős részének ívása befejeződött, a halak elhagyták az ívóhelyeket, ezért a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) vezetése úgy döntött, hogy jóval a tilalmi időszak vége előtt, már április 16-ától feloldja a csónakos horgászatra vonatkozó korlátozást.

A BHNp közleményében kifejtette, hogy idén, feltehetően a március végi meleg időjárás hatására, a szokásosnál korábban kezdődött meg a süllő szaporodási időszaka. A társaság szakemberei az elmúlt hetekben folyamatosan ellenőrizték a Balatonba kihelyezett süllőfészkeket, figyelemmel kísérték az ívás folyamatát, amelynek során azt tapasztalták, hogy az ívás időszaka lecsengett.

Mivel a balatoni horgászrend a nyílt vízről történő horgászat korlátozásával az ívó süllő védelmét szolgálja, amire már nincs szükség, a társaság a horgászok érdekeit is szem előtt tartva hozta azt a döntést, hogy hétfőtől feloldja az eredetileg április 1. és 30. közötti időszakra vonatkozó tiltást. (A vasárnap éjfélig tartó tilalmi időszakban kizárólag partról, parthoz kötött csónakból, illetve parti bejáróval rendelkező stégről lehet horgászni.)

A BHNp felhívja a horgászok figyelmét, hogy a süllő április 27-ig tartó fogási tilalma továbbra is érvényben marad, amelynek betartását a halőrök fokozottan ellenőrzik.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×