eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Fagyszünet a csehimindszenti oktatási intézményekben

Fagyszünetet rendelt el a fenntartó önkormányzat a Vas megyei csehimindszenti iskolában és óvodában - írta csütörtökön a Vas Népe.

Az MTI tudósítójának érdeklődésére Vas Megyei Kormányhivatalban azt közölték, tudomásuk szerint a megyében máshol nem terveznek a hideg idő miatt rendkívüli szünetet.

Süveges Géza iskolaigazgató az MTI-nek elmondta: iskolájukba 95 gyerek jár, a szomszédos Bérbaltavárról is érkeznek gyerekek. Az ötvenes években épített iskolájuk ablakai rosszul zárnak, a nagy szélben átsüvít a levegő a tantermeken, és kiviszi azt a kis meleget is, amit az egyébként is elavult fűtési rendszerrel el tudnának érni - fűzte hozzá. Szavai szerint hétfőtől már újra lesz tanítás.

Fukszberger Imre (független) polgármester a lapnak elmondta: oktatási intézményeik korszerűsítésére eddig hiába pályáztak, önerőből pedig nem voltak képesek a felújításnak nekilátni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×