eur:
387
usd:
358.76
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Diákok főzhetnek a királynőnek

Vajon mi kerüljön II. Erzsébet asztalára a brit uralkodó trónra lépésének hatvanadik évfordulóján? A döntés brit kisdiákok kezében van.

Kamilla, II. Erzsébet menye versenyt hirdetett, amely szerint az ország iskoláinak tanulói tervezhetik meg és készíthetik el a királyi ünnep fogásait. Annak a kreációját szolgálják fel a jubileumi ebéden júniusban, aki jobban eltalálja az uralkodó ízlését.

Összesen négy győztes iskolát hirdetnek majd, ötleteiket Mark Flanagan főszakács apró falatkák formájában valósítja meg. A gyerekek pedig részt vehetnek az ebéd felszolgálásában is. Feladat egyelőre az, hogy a receptekhez elsősorban jellegzetes brit alapanyagokat és technikákat használjanak fel.

Kamilla ezzel a versennyel különleges ajándékot akar adni a brit uralkodónak - közölte a szervező British Food Fortnight.

A mérce mindenesetre már egész magasra került. A királynő 1953-as koronázásakor ugyanis külön fogást kreáltak: akkor született meg a Coronation Chicken, azaz a koronázási csirke, amely majonézzel és curryvel ízesített szárnyas. Azóta a fogás Nagy-Britannia hagyományos étkei közé tartozik.

Címlapról ajánljuk

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×