eur:
386.36
usd:
357.19
bux:
69147.16
2024. május 14. kedd Bonifác

Pénteken érkezhetnek haza a magyar túlélők Etiópiából

Pénteken várhatóan egy menetrend szerinti repülőjárattal Magyarországra érkeznek az etiópiai merénylet magyar túlélői - tájékoztatta az újságírókat csütörtökön a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) egysége hajnalban megérkezett az etióp fővárosba, és felvette a kapcsolatot a terrortámadás három magyar túlélőjével, akik közül egy sérült meg. Addisz-Abebában van Magyarország kenyai nagykövete is.

Hajdu János, a TEK főigazgatója a terrorista merénylet részleteiről szólva közölte: az első hírekkel szemben a turistacsoportot az alvóhelyén támadták meg, nem a járműveikre nyitottak tüzet a merénylők. Szavai szerint a terroristák egy embert azonnal kivégeztek, négyet pedig menekülés közben lőttek le. Mint mondta, nyilvánvalóan túszszedő akció történt, a gyilkosságok oka egyelőre tisztázatlan.

A kórházi kezelésre szoruló magyar sérültet nem lőtték meg, hanem rejtőzködés közben egy szakadékba ugorva csípőzúzódást szenvedett - számolt be Hajdu János.

Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy a két magyar áldozat holttestét várhatóan a jövő hét elején szállíthatják haza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×