eur:
389.49
usd:
361.73
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vörösborpártiak a magyar borkedvelők

A vörösbort kedvelik leginkább a magyar borfogyasztók és főként otthoni fogyasztásra vásárolnak kedvenc italaikból.

A Borászportál internetes bormagazin által 2011 őszén négyezer fő részvételével készített online felmérés szerint a magyarok gyakran fogyasztanak bort: a megkérdezettek tíz százaléka bevallása szerint naponta, ötven százalékuk pedig legalább hetente.

A borfogyasztók körében nem meglepő módon a száraz bor megítélése a legszélsőségesebb. Közel ugyanannyian preferálják leginkább ezt a fajtát, mint amennyien az utolsó helyen említik. A résztvevők legnagyobb arányban vörösborpártiak - olvasható a Borászportál által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A borvidékek közül kiemelkedő Villány, Eger és Tokaj népszerűsége, de Badacsony, Szekszárd valamint Dél-Balaton és a Balaton-felvidék is nagyon kedvelt.

A válaszadók nyolcvan százaléka otthon, hatvan százaléka vendégségben fogyaszt bort. Ezzel összefügg, hogy ötven százalékuk saját fogyasztásra, húsz százalékuk vendégvárásra vásárol.

A válaszokból kiderül, hogy főként az 1000-2000 forint közötti borokat vásárolják, de jelentős még az 500-1000 forintos palackár választása is. A válaszok alapján az átlagosan kifizetett palackár 1400 forint körül volt. Leggyakrabban szuper- és hipermarketben szerzik be a borokat.

A felmérés eredményeit részletesen a január 19. és 21. között megrendezésre kerülő XII. Magyarországi Bormarketing Konferencián ismerteti a Borászportál.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×