eur:
388.6
usd:
361.05
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Berlinben lesz a legnagyobb szilveszteri buli?

Berlinben egymillió embert várnak szombaton óévbúcsúztató mulatságra a város központjába, a rendezők reményei szerint a világ legnagyobb szabadtéri szilveszteri buliját tartják a Brandenburgi kapunál.

A világhírű kapunál két kilométer hosszan zárták le a Június 17. sugárutat az ingyenes mulatság vendégei számára. Három színpadon összesen harminc együttes lép fel, a koncerteket hét óriás kivetítőn is követni lehet.

A tánctér az ugyancsak messze földön híres Győzelmi oszlopig tart, ahol este 20 órakor a gyerekes családok kedvéért külön tűzijátékot tartanak, hogy a kicsik ne maradjanak le a legnagyobb látványosságról, és mégse hajnalban érjenek haza. A csúcspont az éjfélkor kezdődő újabb tűzijáték, a szervezők azt ígérik, hogy arany-ezüst fénybe borítják Berlin felett a szilveszteri eget.

A rendezvény lebonyolításán 1500 rendező dolgozik, a biztonságra 800 rendőr ügyel. A vendégek többsége várhatóan nem berlini lesz, hanem turista, akik már a szilveszter előtti napokban ellepték a német főváros központját; a berlini idegenforgalmi szövetség adatai szerint az év utolsó 10 napján összesen 2 millió turista látogat a városba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×