eur:
393.67
usd:
369.29
bux:
65816.93
2024. április 23. kedd Béla

Börtön a tojásrablónak

Hat hónapra ítélete egy londoni bíróság kedden azt a brit férfit, aki ritka, védett madarak - köztük halászósas és gólyatöcs - fészkéből több száz tojást tulajdonított el.

Matthew Gonshaw bűnösnek vallotta magát 10 vádpontban, köztük védett és vadon élő madarak tojásainak birtoklásában. Nem ez az első börtönbüntetése emiatt, már negyedszer kell fogházba vonulnia.

A rendőrség júniusi házkutatása során több mint 700 madártojást talált Gonshaw londoni otthonában, valamint álcázóruhát, mászófelszerelést és számos térképet.

A vádlott kóros tojásgyűjtő szenvedélye a legritkább és legdrágább madarainkat veszélyezteti - hangoztatta a rendőrség vadvédelmi csoportjának nyomozója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Az év első három hónapjában az áfabevételek még mindig gyengén muzsikálnak, a kamatkiadások mindenre rátelepednek, a közösségi közlekedésre most kirívóan többet költ az állam, viszont a rezsivédelmi kiadások visszafogottabbak. Ezt lehet kiolvasni az államháztartás idei első negyedéves részletes folyamataiból, ami tulajdonképpen nem hozott nagy meglepetéseket, hiszen a magyar gazdaság tavalyi recesszióból történő kilábalása is lényegesen lassabb, mint korábban várták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×