eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Mozaik - egymillió kávészemből

Egymillió kávészemből rakott ki mozaikot egy albán művész.

Saimi Strati 140 kiló kávét használt fel művéhez, a szemek között akad feketére pörkölttől pörköletlen világosig. A 25 négyzetméteres képen öt emberalak van, egy brazil táncos, egy japán és egy afrikai dobos, egy észak-amerikai countryénekes és egy európai tangóharmonikás.

Strati "kávézásával" ismét bekerült a Guinness világrekorderek közé. Korábbi, szintén apróságokból kirakott nagyszabású művei közül a legemlékezetesebb Leonardo da Vinci, akinek portréját szögfejek adták ki. Fogpiszkálókkal is dolgozott már, azokból galoppozó lovat mintázott meg, csavarfejekből meg Homéroszt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×