INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Mik voltak idén a Facebook slágertémái?

InfoRádió / MTI
Hamarosan vége az évnek, a Twitter után pedig a Facebook közösségi portál is számot adott arról, hogy melyek voltak a vezető témák a felhasználók körében 2011-ben: a tagokat Oszama bin Laden, Steve Jobs, Amy Winehouse halálhíre, valamint az amerikaifutball nagydöntője, a Super Bowl, illetve Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője mozgatta meg leginkább.

A tízes rangsort tekintve az első helyre bin Ladennek, az al-Kaida terrorszervezet fejének halálhíre került. A második legérdekesebb téma az volt a több száz millió tagot számláló platformon, hogy a Green Bay Packers megnyerte a profi amerikaifutball-liga nagydöntőjét, a Super Bowlt.

Harmadik lett - és vélemények szerint talán az amerikai felhasználók túlsúlyát mutatja - a kétéves kislánya meggyilkolásával vádolt, ám idén júliusban felmentett Casey Anthony bírósági tárgyalása.

Vezető téma volt a Facebookon Charlie Sheen és a körülötte kipattant botránysorozat, ezt Steve Jobs Apple-alapító halálhíre követte az összesítésben.

Hatodik helyre sorolták Vilmos brit trónörökös herceg és Kate Middleton, azóta már Katalin cambridge-i hercegnő menyegzőjét, a hetedik legnépszerűbb téma pedig Amy Winehouse soul énekesnő halálhíre volt.

A nyolcadik legérdekesebb ügynek a Call of Duty: Modern Warfare 3 nevű játék megjelenése bizonyult, kilencedik helyre került a líbiai katonai akciók kezdetéről szóló hírfolyam, míg a tízedik az Irén hurrikán ügye lett a Facebook "nemzetek feletti" témakövetésében.

A címlapról ajánljuk