eur:
393.94
usd:
369.5
bux:
65755.55
2024. április 23. kedd Béla

Mit vegyünk karácsonyra a kutyának?

Egyre többen vesznek karácsonyi ajándékot kutyájuknak, macskájuknak, papagájuknak, egyebüknek az Egyesült Államokban.

Egy friss felmérés eredménye szerint a szobaállat-tulajdonosoknak már valamivel több mint a fele lepi meg állati szerettét karácsonyra, átlagosan 46 dollárt - bő tízezer forintot - költ rá. A legtöbb kedvenc játékot kap, vagy valami nagyon fogára való falatot.

Az állati ajándékok éppúgy a fenyőfa alá kerülnek, mint az emberiek, és az okosabb kutyák már tudják, melyik csomag az övék, csakis azt, vagy azokat bontják ki maguk. Van, aki karácsonyi partit ad barátainak, és ugyanilyen partit adat kutyájával is ebe cimboráinak. A gazdik szerint könnyebb ölebnek ajándékot venni, mint embernek, mert az előbbinek nincsenek elvárásai, és nemigen izgul a karácsony miatt.

Az idei év egyik legkeresettebb ajándéka a pizsama. Leginkább kutyáknak veszik, de macskák is kapnak, halaknak nem ajánlott. Az ajándékok egyik slágere lehet az ölebkamera. Ez elég kicsi, és könnyedén kutya vagy macska nyakába akasztható, az állat pedig végigvideózhatja a karácsonyt a saját szemszögéből. Hogy azután emberi szem számára is élvezhető legyen a film, feltehetően komoly vágómunkára lesz szükség - jegyzi meg egy állati játékok és egyéb kellékek árusításával foglalkozó cég tanácsadója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×