eur:
393.07
usd:
367.15
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Ha nincs ügyfél - nincs prostitúció

Franciaország a szexuális szolgáltatásokért való fizetés büntetésével készül visszaszorítani a prostitúciót.

A nemzetgyűlés először egy jelképes törvénytervezetet terjeszt elő, amelyet sikeressége esetén januárban jogszabály követ. A szexuális szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek eszerint hat hónap börtönbüntetést vagy akár 3 ezer eurós pénzbírságot kockáztatnak. (1999-ben a svéd kormány léptetett életbe hasonló szabályozást.)

A törvényjavaslatot kidolgozó vegyes bizottság szerint az ügyfelek büntetése a lehető legjobb módszer a prostitúció csökkentésére, mivel azokban az országokban, ahol magát a tevékenységet próbálták szabályozni, nem sikerült visszaszorítani azt. A francia kezdeményezés a "köztársasági etikára" hivatkozva szembemegy az európai trenddel, amely mindennapos jelenségnek tekinti a prostitúciót.

Franciaországban mintegy 20 ezer prostituált dolgozik. A köztársaság 1960 óta fáradozik a tevékenység betiltásán - számolt be a BBC honlapja.

A francia "szexmunkások" szakszervezete, a Strass a készülő jogszabály elleni tüntetésre hívta össze az embereket a parlament elé. A Strass attól tart, hogy az ügyfelek számának csökkenése miatt a prostituáltak kénytelenek lesznek kockázatosabb eseteket is elvállalni. A szakszervezet a prostituáltak jogainak kiszélesítését követeli.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×