eur:
388.49
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Liz Taylor nászágyát is elárverezik

Liz Taylor nászágya is kalapács alá kerül egy jövő heti skóciai árverésen, amelyet a világ legkitűnőbb viktoriánus magángyűjteményének darabjaiból rendeznek.

A Forbes család kivételes gyűjteményéből többek között Viktória-korabeli bútorokat, festményeket, háztartási eszközöket árvereznek el november 1-jén Edinburgh-ban.

A kikiáltásra váró tételek listáján szerepel Viktória királynő (1819-1901) néhány bekeretezett fehérneműje a Temze-parti Old Battersea House-ból, és egy festmény is, amely lóháton ábrázolja az uralkodót, miközben a paripa kantárját skót szolgája, John Brown tartja. A királynő Brown 50. születésnapjára rendelte a képet egy fotográfustól. A festmény 1980-ban került a Forbes kollekcióba, addig a Brown örökösök őrizték.

A márciusban elhunyt Elizabeth Taylor Londonban az Old Battersea House-ban szállt meg nászútján utolsó, hetedik férjével, Larry Fortenskyvel. Az árverésen baldachinos nászágyukra is lehet licitálni.

A Lyon and Turnbull árverési ház várakozásai szerint akár hárommillió font (egymilliárd forint) is befolyhat az aukción.

A Tudor-korabeli Old Battersea House lerobbant épületét Malcolm Forbes, a Forbes magazin néhai főszerkesztője vásárolta meg 1971-ben. A gyönyörűen renovált házat azonban a Forbes család most ugyancsak eladásra kínálja 12 millió fontért (négymilliárd forint).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×