eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pénteken hidegfront vet véget a vénasszonyok nyarának

A hét végén több helyen már be kell majd fűteni, de csütörtökig még folytatódik a vénasszonyok nyara.

A Kárpát-medencében kedden is folytatódik a napos, őszi idő, és továbbra is nagy napi hőingásra számíthatunk. Általában derült idő várható, de északkeleten, északon kedden fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem lesz, de néhol megélénkül a nyugatias szél. Hajnalban főként nyugaton és északon helyenként sekély köd is előfordul - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban általában 4 és 11 Celsius-fok között alakul, de északkeleten ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 28 fok között várható.

Gál Áron meteorológus elmondta: csütörtökig tart a vénasszonyok nyara, még fátyolfelhős, napos, száraz időre van kilátás. Pénteken északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, emiatt mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és országszerte valószínű eső, zápor. Nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Szombaton fokozatosan megszűnik a csapadék, és néhány órára a nap is kisüt. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7, 13, szombaton azonban már csak 3, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökig 25 fok körül valószínű, majd a front érkeztével szombatra 11, 15 fok közé csökken.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×