eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mivel lehet becsalogatni az embereket a kocsmába?

Régi játékokkal próbálnak új vendégeket csalogatni magukhoz a brit kocsmák, amelyeket szigorúan megritkított a gazdasági válság: hetente átlag 25 húzza le végleg a rolót.

A darts az egyik leghagyományosabb kocsmai játék volt brit földön emberemlékezet óta, ám az utóbbi években felváltotta az elektromos játékgép-világ. Csakhogy éppen az utóbbi nagyobb kedvelői, a fiatalok maradoznak el a kocsmákból, a 18-24 év közötti korosztályból 11 százalékkal kevesebben térnek be legalább heti egyszeri rendszerességgel, mint öt évvel ezelőtt.

Érdekes eredményt hozott ugyanakkor a CAMRA (Campaing for Real Ale - Harc a Valódi Sörért) elnevezésű brit mozgalom felmérése. A felmérés szerint a fiatalok 49 százaléka szívesen, vagy legalábbis nagyobb kedvvel járna kocsmába, ha játszhatna hagyományos játékokkal ingyen, ahogy az régen is volt.

"Ezek a játékok az örökrészünk, és sok ember élvezhetné őket díjmentesen, a kocsmák forgalmát élénkítenék, ami nagyobb bevételt jelentene nekik" - mondja Colin Valentine, a CAMRA elnöke.

A brit kocsmákra az utóbbi években rájár a rúd. A sör adója nagyot nőtt, miközben a nagyáruházakban önköltségi ár alatt árulják az italt. A dohányzás kitiltása szintén nem lendített a kocsmaforgalmon, ahogy a gazdasági válság, a fizetőképes kereslet beszűkülése sem.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×