eur:
404.37
usd:
373.84
bux:
74397.16
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Több halott egy vihar miatt egy belga fesztiválon - videó

Többen meghaltak, mintegy negyvenen pedig megsérültek csütörtökön, miután egy vihar lecsapott egy szabadtéri zenei fesztivál résztvevőire a Belgium északkeleti részén lévő Hasselt közelében - adta hírül a belga média.

A Derniere Heure internetes oldala szerint egy fémszerkezetes sátor összeomlása, valamint egy hatalmas kivetítő leszakadása okozta a katasztrófát a Pukkelpop fesztiválon. A pánik következtében többen megsebesültek, és néhányan a leomló szerkezetek alá szorultak. A csütörtökön kezdődött háromnapos könnyűzenei esemény több száz résztvevője keresett menedéket a sátorban a vihar elől.


A halálos áldozatok számát nem tudni pontosan: egy a helyszínen dolgozó tűzoltó négy halottról adott hírt, míg a De Standaard szerint hatan vesztették életüket, a Le Soir forrásai szerint pedig mindössze egy áldozata van a viharnak.

A mentők a helyszínen dolgoznak, a könnyebb sérüléseket szerzett fesztiválozókat egy közeli tornateremben látják el.



A fesztivál az első napon egyes források szerint 60 ezer látogatót vonzott, ebből mintegy 40 ezren sátoroztak a helyszínen. A kora esti koncerteket elhalasztották, egyelőre nem tudni, folytatódik-e az esemény.

A csütörtöki ítéletidő országszerte fennakadásokat okozott a közlekedésben. Több vonat a sínekre dőlt fák miatt jelentős késéssel érkezett csak a célállomásra, egyes autópálya-szakaszokat pedig elárasztott a víz. Sok városban víz alatt állnak az utcák és az aluljárók. Mons-ban a felújítás alatt álló színház tetejének egy része leomlott. A munkálatok csak kedden kezdődtek, az anyagi kár jelentős, de senki sem sérült meg.

A viharos időjárás az éjszaka várhatóan folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×