eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Kényelmesen lehet majd aludni a repülőtereken

"Alvódobozt" dolgozott ki egy moszkvai tervezőiroda a repülőtereken rekedt utasok számára, s noha még csak egyetlen példány készült el, az érdeklődés máris hatalmas kül- és belföldről egyaránt.

Mihail Krimov, az Arch Group iroda egyik tervezője újságíróknak elmondta: maga is sokszor repül, és sokszor kell hosszú időt töltenie a repülőtereken, ahol a székek szándékosan olyanok, hogy a karfák miatt ne lehessen aludni rajtuk. Nem egyszer eszébe jutottak a Japánban már a nyolcvanas években megjelent alvókapszulák, de úgy vélte, ez európai embernek nem kellemes megoldás.

Ennek megfelelően a japán kapszuláktól a Sleepboxot elsősorban az különbözteti meg, hogy állni is lehet benne, és van ablaka.

A fáradt utasnak úgyszólván minden rendelkezésére áll benne, amire szüksége lehet: ágy, lehajtható asztal, konnektor a mobiltelefon és a laptop feltöltéséhez, wifi, televízió, beépített ébresztős óra, és még egy üveg vizet is vehet egy automatából. A doboz természetesen légkondicionált és hangszigetelt, ablakai elsötétíthetők.

A megoldásnak különösen nagy jelentősége lehet Moszkvában, ahol a repülőtereken hatalmas az átmenő forgalom, és nagyon drágák a szállodák.

A tágas új repülőtereken a tervezők elképzelései szerint a Sleepboxokat nagyobb csoportokban állítanák majd fel.

Az első darabot már kiállították a moszkvai Seremetyevó repülőtéren, de arról nem esett még szó, hogy mennyibe kerül majd a pihenés, és hogyan kell majd a bérleti díjat fizetni.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×