eur:
404.67
usd:
374.17
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

A milánói rendőrök csak mutogatni tudnak

Angoltanulás lett a jelszó a milánói rendőrségen, miután turistának álcázott újságírók kiderítették, hogy az északolasz város rendőrei csak mutogatni tudnak a külföldi látogatóknak.

A milánói rendőrség tagjainak minél előbb igennel kell válaszolni az angol nyelvtudásukat firtató kérdésre. A város idegenforgalmi felelőse bejelentette, hogy ősztől intenzív nyelvtanfolyamot indítanak annak érdekében, hogy a milánói utcákon szolgáló rendőrök megfelelően tudjanak kommunikálni a külföldiekkel.

Ennek hiányosságára a La Repubblica című napilap hívta fel a figyelmet. A napilap két újságírója holland turistának álcázta magát, és a nyáron külföldiekkel teli milánói városközpontban dolgozó rendőrök nyelvi felkészültségét tesztelte. "A milánói rendőrök a turistákkal segítőkészek, de csak mutogatni képesek, egyetlen idegen nyelven nem tudják elmagyarázni, merre van a dóm vagy a legközelebbi metrómegálló" - foglalta össze tapasztalatát a La Repubblica.

A napilap arra figyelmeztette a város vezetését, hogy a 2015-ben Milánóban rendezendő világkiállításra közel húszmillió látogatót várnak százhúsz országból. A milánói rendőrség a sajtóban válaszolva hangsúlyozta, hogy tagjainak önkéntes alapon hetente egy óra angol nyelvtanulási lehetőséget biztosít, és erre évi egymillió eurót költ. Az összesen 3200 milánói rendőrből pedig kétszázan járnak az órákra. A milánói rendőrség azt is kiemelte, hogy állományának negyvenöt százaléka egyetemet végzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×