eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

"Nem helyénvaló a dohányzó orvos látványa"

Orvosoknak a Fülöp-szigeteken tilos a dohányzás - közölte a helyi kamara, amely azért döntött a korlátozás mellett, mert szerinte az egészségügyi dolgozóknak ezen a téren is jó példával kell szolgálniuk.

A helyi orvosi kamara a tiltással egyebek mellett azt kívánja elérni, hogy az orvosok káros szenvedélyükkel betegeiket ne tegyék ki a passzív dohányzásnak - magyarázta Oscar Tinio kamarai elnök.

"A gyógyítókat minden társadalmi osztályban megkülönböztetett tisztelet és figyelem övezi, ezért sem helyénvaló a dohányzó orvos látványa" - tette hozzá Tinio. Arról azonban még nem született döntés, hogy a szakmai szervezet rendelkezése ellenére füstölgők milyen büntetésre számíthatnak.

Hivatalos statisztikák szerint a délkelet-ázsiai országban 17,3 millióra tehető a dohányzók száma, azaz a 15 év feletti lakosság 28 százaléka él ennek a káros szenvedélynek.

Benigno Aquino köztársasági elnök elismerte, hogy maga is a nikotinfüggők táborába tartozik, káros szenvedélyét pedig azzal magyarázza, hogy a cigaretta a munkájával járó stressz elviselésében segíti.

Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×