eur:
389.13
usd:
361.62
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Rajt-cél győzelmet aratott a Somlói galuska

Rajt-cél győzelemmel a Somlói galuska végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Süteménye szavazáson. A második helyezett szoros küzdelemben a Zserbó, harmadik pedig a rétes lett.

Az augusztus 23-án indult és két héten keresztül tartó szavazáson csaknem 38 ezren adták le voksukat a www.kedvencetel.hu oldalon, ahol negyven finomság közül választhatták ki a tíz számunkra "legédesebbet".

A Somlói galuska a kezdetektől vezette a szavazást, előnye pedig napról-napra nőtt, végül több mint 23 ezer voksot kapott. A második helyért a Zserbó és a rétes között éles verseny alakult ki: a Zserbó a szavazás kilencedik napján vette át a vezetést a rétestől és lett 19879 szavazattal a második, mögötte alig lemaradva harmadik a rétes, amely végül 19356 szavazattal lett harmadik.

Több mint 18 ezer szavazattal a krémes lett a negyedik kedvenc, míg az ötödik helyen 17 700 vokssal a túrótorta végzett. A hatodiktól a tízedik helyig a tiramisu, a Rákóczi túrós, a gesztenyepüré, a Feketeerdő torta és a Dobostorta állnak.

A sereghajtók

A legkevesebb, mindössze 1819 szavazatot a Mandulatorta kapta, de nem sokkal előzte meg a sereghajtót az Eckler fánk és a baklava sem. Meglepetésnek tűnhet, hogy a Csokitorta csak a 15. helyig jutott, az Esterházy torta pedig csupán a 17. helyet szerezte meg, alig néhány szavazattal tudta megelőzni a piskótatekercset. Ugyancsak várakozáson alul szerepelt az előszavazáson első helyen végzett Tiramisu, amely végül a hatodik helyet szerezte meg.

"A szavazás célja az volt, hogy pillanatképet készítsünk korunk ízlésvilágáról, ezzel hozzájárulva hazánk gasztronómiai kultúrájához. Bár az én kedvencem a Képviselőfánk lemaradt, személy szerint nagyon örülök, hogy három igazi magyar sütemény végzett az élen - valljuk be megérdemelten, mert nagyon finomak" - mondta Perger Péter a szavazást szervező NetPincér.hu ügyvezetője.

Az augusztus 23-án indult kezdeményezés célja az volt, hogy kiderüljön, mi Magyarország kedvenc süteménye. A két héten és két napon át, szeptember 7-ig tartó szavazáson harminckilenc süteményre voksolhattunk. Az utolsó két nap a szavazás állása elrejtésre került, az eredményt szeptember 9-én hirdették ki. A szavazáson szereplő sütemények listáját Pataki János, a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének elnöke szakmai útmutatásával állt össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×