eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Elhunyt Bajor Nagy Ernő újságíró

Nyolcvanhét éves korában vasárnap elhunyt Bajor Nagy Ernő Pulitzer-emlékdíjas, Aranytollas újságíró - közölte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

Bajor Nagy Ernő, aki 1949-től volt a MÚOSZ tagja, riporterként, valamint tv- és rádiókommentátorként is dolgozott, emellett több tévé- és rádiójáték is ismertté tette nevét. A nyugdíjas korúak érdekvédelmének egyik szószólója volt.

1948-tól a Szabad Szó munkatársaként dolgozott, majd egyebek mellett a Nők Lapjában, a Béke és Szabadságban és a Hétfői Hírekben publikált. 1959-től a Szabad Föld című lapnál tevékenykedett. Szerzőként olyan művek kötődnek a nevéhez, mint a Százak között egyedül, Munkatársunk jelenti és Minden nap érettségi.

Munkásságáért több díjat is kapott. Elismerései között szerepel egyebek mellett a Rózsa Ferenc-díj és Petőfi Sándor Sajtószabadság-díj. 1997-ben megkapta az Aranytollat, 2002-ben pedig Joseph Pulitzer-emlékdíjjal tüntették ki magas színvonalú szakmai tevékenységéért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×