eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Hétvégén már be kell fűteni

Változékony, esős, hűvös időre kell számítani a hétvégén, de viharos erejű szél nem lesz. A jövő hét második felében már melegszik az idő, de a nyárias időjárás nem tér vissza - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Csütörtök éjszaka észak felől megnövekszik a felhőzet. A déli megyékben foltokban köd is képződhet. Pénteken egy, az Északi-Kárpátokon szétoszló hidegfront hatására sok lesz a felhő felettünk is, de rövid napos időszakok szinte mindenütt lehetnek - közölte az InfoRádióval Reisz András meteorológus.

Északon, északkeleten nagyobb eséllyel alakulnak ki záporok. Éjszaka, illetve pénteke mérsékelt lesz a légmozgás - tette hozzá.

A meteorológus beszélt arról is, hogy a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18, 22 Celsius-fok között alakul.

A hétvégén és a jövő hét elején borongós lesz az idő, többször lesz erősen felhős az ég, több alkalommal és helyen valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar is lehet - emelte ki Reisz András.

A meteorológus közölte: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7, 13 Celsius-fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16, 22 Celsius-fok között várható. Ahol tartósan csapadék esik, ott 15 Celsius-fok lesz hőmérséklet, így lehet, hogy már be is kell fűteni.

Jövő hét második felétől melegedés várható, de ez még nem a vénasszonyok nyara lesz - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×