eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Most lottózzon: hárommilliárdos zsákmány az ötösön!

Minden idők második legnagyobb lottónyereménye születhet meg szombaton, elérve a hárommilliárd forintos álomhatárt. 27 hete nem volt telitalálos az ötös lottón, a nyeremény azóta halmozódik és várhatóan hatmilliónál is több lottószelvényt töltenek ki a pénzre vágyakozók. Ez kétharmaddal több, mint egy átlagos héten.

Hárommilliárd forint! Mennyi is az valójában? Még elképzelni is nehéz egyszerű földi halandó számára, ezért a Szerencsejáték Zrt néhány szemléletes (bár talán extrém) példát említ.

Ki ne örülne egy zsák pénznek? A zsák nem egzakt mérőeszköz, nem tudjuk megmondani, hány tízezressel telne meg a zsák, de azt igen, hogy igen nagy zsákra lenne szükség ahhoz, hogy mind a 300 ezer bankó beleférjen.

Nagyban zajlik a labdarúgó világbajnokság, ezért adja magát, hogy a szemléltető példákat - részben - a futballpályák környékéről vegyük. A nemzetközi mérkőzéseket többnyire 110x70 méter körüli játéktéren bonyolítják le. Ha a zöld gyepre pakolnánk a nyeremény tízezreseket, kis híján a pálya fele pénzzel lenne fedve. Ha pedig egymásra helyeznénk a bankjegyeket, a pénzoszlop húszegynéhány kapumagasságot tenne ki.

A tízezresek, hosszában kirakva bőven meghaladnák a klasszikus maratoni futás 42.195 méteres távját. A "Megállítjuk egymillióért" közkedvelt akcióban egy átlagos falu teljes népessége - csecsemőktől az aggastyánokig -, háromezer ember milliomos lehetne.

Vásárolhatnánk rajta (ha az öröm elvenné az eszünk) ezer jó minőségű személygépkocsit, vagy háromszázat a luxuskategóriából. Telne kétszáz megfelelő méretű, jó állapotú városi lakásra, illetve (tájegységtől függően) három-négyszáz vidéki családi házra. Fizethetnénk egy-egy korsó sört Magyarország teljes lakosságának. S ezer évig kellene élnünk, hogy havi 300 ezer forintos életjáradék formájában, kamataival együtt, feléljük a nyereményt.

Egyszóval nagy pénz, nagyon-nagy összeg, ami most az ötös lottón ígérkezik. S akár 225 forintos befektetéssel elvihető - már e hét szombatján. Játsszanak, s nézzék a Szerencse szombatot az esti meccs előtt, akkor minden kiderül!

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×