eur:
396.93
usd:
354.79
bux:
74179.27
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Most vegyen lapostévét! Jön a vb, itt vannak az akciók!

A karácsonyi vásárlási csúcsszezonhoz közelít a tv-értékesítések aránya ezekben a hetekben. A közelgő labdarúgó világbajnokság ugyanis megháromszorozza a televízió-vásárlások számát, az áruházak pedig komoly akciókkal csábítják a sportrajongó vevőket.

A sör mellett a televízió a focivébé előtt a kereskedők másik "aduja". Már egy hónapja hangsúlyos helyet kaptak a nagyképernyős tévékészülékek az áruházláncok promócióiban. A korábbiakhoz képest alacsonyabb áron kínálták a készülékeket, akciós hitellehetőségekkel, csomagokkal csábították a vevőket.

Voltak olyan láncok, amelyek külön elektronikai-cikk katalógus hoztak ki. A Pénzcentrum akkor piaci forrásokból úgy értesült, hogy több áruházláncnál is május első heteiben várható komolyabb TV-leértékelés. Ez jóslat gyakorlatilag be is vált.

A korábbi évek tapasztalata szerint a nagy sport-világesemények előtt megnő a TV-készülékek eladása (nem mellesleg azért, mert ez az a műszaki cikk, amit általában a férfiak választanak ki, márpedig a sportközvetítések célcsoportját is ők jelentik). A 16 nap múlva kezdődő labdarúgó világbajnokság kapcsán a penzcentrum.hu kíváncsi volt, mit tapasztalnak az áruházláncok.

Az egyik legnagyobb műszaki áruházlánc koncepciómenedzsere egyértelmű kereslet-élénkülésről számolt be: A korábbi foci VB, EB és olimpia előtti tapasztalataik alapján elmondható, hogy a nagy sportesemények előtt a televízió-osztályok forgalma nagyjából megháromszorozódik az ilyen szempontból semleges időszakokhoz képest. A mostani eladások is ezt a tendenciát támasztják alá. Ilyenkor a TV-osztályok forgalma a karácsonyi szinttel vetekszik - mondta.

Miért fogy ebben az időszakban több tévékészülék?

A focimeccs olyan műsor, amelynél a nagyobb képernyő és a jobb felbontás sokkal látványosabbá, élvezetesebbé teszi az élményt. A képminőségi javulás a meccseknél könnyen összehasonlítható. Sokan nagyobb társaságban nézik otthon is a meccseket, egy nagy képernyős lapostévén akár házimozi rendszerrel egybekötve majdnem olyan élményt képesek nyújtani ezek a készülékek, mintha ott lennénk a meccsen.

Sokaknak fontos a hetekig tartó sportesemények alatt a családi béke megőrzése, ezért ilyenkor szerzik be a család 2. tévéjét, azért, hogy ne legyen vita a távkapcsoló körül. A legtöbben egyébként azok vannak, akik az első lapostévéjüket veszik meg ebben az időszakban, a hagyományos képcsöves tévéjüket cserélik le egy modern készülékre. Ugyanakkor egyre szélesebb az a réteg, amely a pár éve vásárolt plazma vagy LCD-tévét cseréli le újabb technológiás és nagyobb tévére.

A vásárlók körültekintően járnak el, a sportesemény előtti és alatti akciós lehetőségeket alaposan megvizsgálják. Többen előtte, kevesebben az esemény közben szánják rá magukat a vásárlásra. Darabszámra a legtöbb továbbra is a 82 cm képátlójú LCD tévéből fogy. Ezzel együtt dinamikusan növekszik a 107 cm és az e fölötti kategóriák forgalma.

Ahogy az várható volt, a foci vb a LED technológiás készülékek előretörését hozza. A 2010-es modellek legalább 20 százaléka LED TV, amely akár 40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt a normál LCD-hez képest, a kontrasztaránya pedig lényegesen jobb. A LED készülékek árainál nagymértékű áresés tapasztalható, egyre inkább közelít a normál LCD áraihoz.

A magyar piacra néhány hete törtek be a 3D-s televíziók. Ezeket egyelőre elsősorban azok a vásárlók veszik, akiknek fontos, hogy az új technológiák a lehető leghamarabb ott legyenek a háztartásukban. A tömeges értékesítéshez azonban a 3D tartalmak felfutásáig várni kell.

Részletek a penzcentrum.hu oldalán.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre
Parlament

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×