eur:
396.93
usd:
354.79
bux:
74179.27
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Az agresszív emberek rövidebb ideig élnek?

Rövidebb ideig élhetnek az agresszív emberek kevésbé erőszakos társaiknál - hívták fel a figyelmet kanadai kutatók.

Az agresszió és az élethossz között szoros összefüggés van - bizonyította be a Sherbrooke, a Quebec és a McGill Egyetem közös kutatása. A szakemberek a kutyákon végzett kísérletek során arra figyeltek fel, hogy a kezelhető, félénk ebek jóval hosszabb ideig élnek, mint vadabb, erőszakosabb társaik.

A The American Naturalist című szaklapban megjelent tanulmány kiemeli, a kevésbé agresszív állatok kevesebb energiát használnak fel életük során, így rendszerint idősebb kort érnek meg. "Vagyis az olyan jellegzetességek, mint az energiahasználat és a különböző személyiségi jegyek között szoros kapcsolat áll fenn" - mondta Vincent Careau, a kutatás vezetője, hozzátéve, a személyiség és az élethossz közötti kapcsolat nemcsak állatok, hanem emberek esetében is fennállhat.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre
Parlament

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×