eur:
397.65
usd:
355.25
bux:
74487.55
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Mobillal mentenék a gorillákat

Mobiltelefonos alkalmazással is igyekszik segíteni a kihalás szélén álló hegyi gorillákon a Virunga Nemzeti Park. Aki megvásárolja a programot, nyomon követheti több, a park területén élő főemlős életét.

Négy dollárért, azaz alig ezer forintért letölthető az iGorilla elnevezésű alkalmazás, amellyel a felhasználók követhetik - beszámolók, fotók és videók segítségével - az általuk kiválasztott gorillacsalád életét, a pénz nagyobb része pedig az állatoknak otthont adó Virunga Nemzeti Parkhoz folyik be.

A Kongói Demokratikus Köztársaság, Ruanda és Uganda területén is átnyúló, 7800 négyzetkilométer kiterjedésű parkban, amelyet az Unesco 1979-ben a világörökség részévé nyilvánított, a becslés szerint 211 hegyi gorilla él a vadonban még megmaradt 720 közül.

A hegyi gorillák az orvvadászat, az erdős területek méretének csökkenése, az Afrikában gyakori civil konfliktusok és a betegségek miatt sodródtak a kihalás szélére, az iPhone-ra szánt alkalmazás pedig egy újabb próbálkozás a megmentésükre tett erőfeszítések sorában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×