eur:
397.74
usd:
355.47
bux:
74457.48
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

A nagy orrnak is vannak előnyei

Bár a nagy orr esztétikailag nem szép, amerikai kutatók szerint előnye is lehet, ugyanis megakadályozhatja a baktériumok bejutását a szájba.

A nagy orron keresztül kevesebb baktériumot és szennyező anyagot lélegzünk be - állítják az Iowai Egyetem kutatói, akik két műorron végeztek vizsgálatot Az egyik mérete több mint duplája volt a másiknak, és mindkettőt egy műanyag fejre erősítették, amelyre levegőt fújtak.

Az Annals of Occupational Hygiene című folyóiratban publikált vizsgálatból kiderült, hogy a nagyobb orrba 6,5-szer kevesebb részecske került, mint a kisebbe.

A kutatók szerint a nagy orr "eltereli" a baktériumok jó részét, így azokból kevesebb jut be a szájba, és még a szénanátha kellemetlenségeit is csökkentheti.

De nemcsak az orrnál lényeg a méret, ugyanis a nagyobb ajkak is kevesebb porrészecskét és baktériumot engednek a szervezetbe.

Címlapról ajánljuk
Nincs szlovák állampolgársága a szlovákiai magyar párt új elnökének

Nincs szlovák állampolgársága a szlovákiai magyar párt új elnökének

Gubík Lászlót választotta meg elnökévé a szlovákiai magyar párt, a Magyar Szövetség. „Egy modern és konstruktív, a magyar kisebbséget képviselő párt létrehozásán szeretnék dolgozni, amely egyben a nemzeti kisebbségek által lakott régiók érdekeit is képviseli” – nyilatkozta az új elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×