eur:
397.74
usd:
355.47
bux:
74457.48
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Világszenzáció: kifejlesztették az öregedésgátló csodacsokit!

Egy újfajta csokit fejlesztettek ki, amely állítólag lelassítja az öregedés folyamatát és kisimítja a ráncokat.

A világ legnagyobb csokoládégyártó cége, a svájci székhelyű Barry Callebaut azt állítja, hogy kifejlesztette az öregedésgátló csokit, amely tele van a bőrt károsító szabadgyökök ellen hatásos antioxidánssal.

Vizsgálatok azt mutatják, hogy az Acticoa nevű csodacsokiból mindössze napi 20 gramm is megelőzheti a ráncok kialakulását, méghozzá úgy, hogy hidratálja a bőrt és rugalmassá teszi azt.

A cég állítólag megtalálta azt a módszert, amellyel meg tudják őrizni a kakaóbabban található flavonol nevű antioxidánst, amely általában a csokoládékészítés során elveszik.

A flavonolok képesek elpusztítani a dohányzással, a koffeinnel vagy a kevés alvással keletkező szabad gyököket, amelyek felgyorsítják az öregedést.

Néhány szakértő azonban nincs meggyőződve az Acticoa bőrre gyakorolt jótékony hatásáról. Richard Hurrell, a svájci technológiai intézet táplálkozás-szakértője elmondta: sok bizonyíték utal arra, hogy a kakaóban található flavonol jótékony hatással van a véráramra és csökkentheti a vérnyomást, de a bőrre kifejtett pozitív hatásáról szóló hírek még nem megalapozottak.

Címlapról ajánljuk
Nincs szlovák állampolgársága a szlovákiai magyar párt új elnökének

Nincs szlovák állampolgársága a szlovákiai magyar párt új elnökének

Gubík Lászlót választotta meg elnökévé a szlovákiai magyar párt, a Magyar Szövetség. „Egy modern és konstruktív, a magyar kisebbséget képviselő párt létrehozásán szeretnék dolgozni, amely egyben a nemzeti kisebbségek által lakott régiók érdekeit is képviseli” – nyilatkozta az új elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×