eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Hét ok, amiért a legtöbb nő visszahízik a fogyókúra után

Mi okozza a fogyókúrák sikertelenségét? Erre a kérdésre kereste a választ az új felmérés, melyben 274 nő vett részt és számolt be fogyókúrázással kapcsolatos személyes tapasztalatairól. Az agipilates.hu idei online kutatásának eredményei szerint legtöbbször egyszerre több ok is nehezíti a fogyókúrát. Eggyel vagy kettővel még megküzdenénk, de egyszerre többel már sokszor túl nehéz.

Hét ok magyarázza, miért hízza vissza a legtöbb nő a leadott kilókat.

1. A kitartás hiánya
- 37 százalék

Az akaraterő és a kitartás hiányát említették leggyakrabban a kudarc okaként. Nehezen vesszük rá magunkat a mozgásra, kifogásokat keresünk melyek közül a leggyakoribb az, hogy "nincs időm" vagy "fáradt vagyok".

2. Elmarad az életmódváltás - 27 százalék

A második helyen az életmódváltás hiánya szerepel. Amint sikerült leadni néhány kilót visszatérünk régi szokásainkhoz és a mozgásszegény életmódhoz. Ez a tényező a rémes jojó effektus okozója!

3. A motiváció hiánya - 26 százalék

Fő okként a megfelelő motiváció hiányát nevezte meg minden negyedik fogyókúrázó. Ha nincs gyors eredmény és nem bíztat senki, akkor egy stresszes nap után könnyen feladjuk, és az önsajnálat bánatevésbe torkollik.

4. Nem megfelelő táplálkozás - 21 százalék

A helytelen táplálkozást minden ötödik alkalommal említették. A legjellemzőbb hibánk, hogy rendszertelenül eszünk, a gondolataink pedig állandóan a finom falatok körül forognak.

5. Rossz módszerek - 19 százalék

A megfelelő edzési és táplálkozási módszerek ismeretének a hiányát is meglepően sokan említették. Szakértelem hiányában az erőfeszítéseink értelmüket vesztik.

6. Egyedül nem megy - 11 százalék

A család támogatásának hiányát a válaszolók tizede hozta fel. A közös lakmározásból a "szakácsnő" sem maradhat ki. Néhol a család kineveti azt, aki otthon tornázik, amivel jó időre kedvét szegik.

7. Mindezek együtt - Jelentkezzen, aki még sosem vallott kudarcot!

Ha a nők nem tudják, mit kellene tenniük, ha nincs, aki motiválja és tanácsokkal lássa el őket, akkor borzasztó nehéz kitartónak lenni és új életmódra átállni.

Azok a fogyókúrák, melyek pusztán a test fogyasztását célozzák, nem eredményesek. A sikerhez elengedhetetlen a test, a lélek és a szellem egészséges egysége. Megfelelő edzésre, jó táplálkozási programra van szükség, és még valamire, ami hatványozza a sikert: támogató közösségre, ami nem hagyja, hogy feladjuk - összegezte a kutatás eredményeit az agipilates.hu-n Simonfi Ági pilates szakértő, Magyarország I. Klasszikus Pilates Klubjának szakmai vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×