eur:
389.1
usd:
362.32
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Sok nő szerint a nemi erőszak áldozata is hibás

A nők több mint fele úgy gondolja, hogy a nemi erőszak áldozata is felelős azért, ami vele történik - derül ki egy brit felmérésből. Sokak szerint a provokatív tánc vagy a túl sokat látni engedő ruha viselése önmagában "felhívás keringőre."

Az áldozatokkal szemben a 18-24 év közötti korosztályba tartozók a legkevésbé elnézőek - derült ki egy, az erőszakot átélők rehabilitációjával foglalkozó szervezet, a több klinikát is üzemeltető Heaven ezerfős felméréséből.

A megkérdezett nők 71 százaléka szerint, aki ágyba bújik valakivel, annak vállalnia kell a felelősséget a tettéért; a férfiaknak csak 57 százalék vélekedett így. Tíz válaszadó közül egy úgy nyilatkozott, nem biztos abban, hogy erőszak miatt feljelentést tenne a rendőrségen, két százalékuk pedig kijelentette, hogy biztosan nem fordulna a hatósághoz.

A jelentésből az is kiderül, hogy a nők 14 százaléka szerint az erőszakról szóló beszámolók kitalált történet.

"A nők átfutják az eseteket és azt gondolják: ez részeg volt, ez meg rövid szoknyát viselt, én viszont nem csinálok ilyet, vagyis nem történhet meg velem. Az igazság azonban az, hogy bárki lehet áldozat, bármilyen körülmények között" - magyarázta Elizabeth Harrison, az egyik Heaven klinika vezetője.

Mi számít erőszaknak?

A kutatásban részt vett férfiak közül minden harmadik azt mondta: az nem erőszak, ha úgy fekszenek le a partnerükkel, hogy az nem akarja, 13 százalékuk pedig bevallotta, hogy volt már olyan nővel, aki annyira részeg volt, hogy nem tudta, mi történik vele.

Európában éppen Nagy-Britannia az, ahol a legkevesebb szexuális támadással vádolt embert ítélik el: csupán egyet minden 14 erőszak miatt feljelentett közül.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×