eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A hónak köszönhetjük: egyre jobb a levegő a fővárosban

Tovább csökkent Budapesten a szállópor-koncentráció a legutóbbi mérési adatok alapján, így már nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása. A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a szállópor tegnapi átlagértéke minden fővárosi mérőponton a tájékoztatási küszöbérték alatt volt, és folyamatosan csökkent.

A kedvező változás főként annak volt köszönhető, hogy Budapest térségében a megélénkülő szél mellett jelentős mennyiségű hó hullott, amely megtisztította a város levegőjét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnali jelentése szerint a szél a délutáni óráktól főként a budai oldalon megerősödhet, ezért valószínű, hogy a szállópor koncentrációja az egészségügyi határérték alatt lesz.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×