eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Iskolás gyerekek alatt szakadt le egy függőhíd Malajziában

Egy iskolás gyerek egy folyóba fulladt, kettő pedig eltűnt Malajziában, amikor leszakadt alattuk egy függőhíd hétfőn.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy valószínűleg összesen 22 gyerek vesztette életét, de később módosították az adatokat. Egy kislány holttestét a mentőcsapatok már megtalálták, további két gyerek után még kutatnak.

A 13 év alatti gyerekek több száz társukkal együtt éppen kirándultak, amikor a tragédia történt az északi Perak szövetségi államban. A függőhídon nagyjából húszan tartózkodtak a szerencsétlenség pillanatában, és a többségük meg tudott kapaszkodni a leszakadt híd szerkezetében.

Az 50 méteres függőhíd teljesen új volt, alig két hete készült el ugyanazon a helyen ahol korábban már leszakadt egy elöregedett függőhíd. A hatóságok most vizsgálják, hogy az új hidat az előírásoknak megfelelően építették-e meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×