eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megúszta a börtönt a nejét méreggel "visszaszerezni" próbáló férj

Olcsón megúszta: egy év börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve pénteken egy angol bíróságtól az a nyugdíjas brit férfi, aki úgy akarta "visszaszerezni" elhidegült nejét, hogy látogatásaikor higanyt kevert a teájába.

A 69 éves, lancashire-i William Dowling bevallotta a mérgezést, de védője arra hivatkozott: azért tette, "hogy felesége úgy érezze, ismét szüksége van rá, és kapcsolatuk rendbe jöjjön".

A 64 éves Maureen Dowling tavaly februárban rendszeresen hazalátogatott férjéhez, akivel korábban szakított. Mint mondta, 4-5 alkalommal figyelt fel rá, hogy mikor férje teával kínálta, valami gömbölyű üledék maradt a teáscsésze alján. A férfi mindig azzal ütötte el, hogy biztos a teafőzőből került oda, majd kitisztítja.

Az asszony egy ízben 43 éves lányának is megmutatta az ezüstösen csillogó bogyókat, de mikor az meg akarta vizsgálni, a férfi kiöntötte a csésze tartalmát és zaklatottnak tűnt.

A mérgezés miatt erős fejfájás, öntudatvesztés és gyomorpanaszok léptek fel az asszonynál, de nem betegedett meg komolyan.

Az ügyben ítélkező bíró, aki másfél évre megfigyelés alá helyezte a méregkeverőt, kifejtette, hogy házastársa 28 év után azért hagyta el a férfit, mert elege lett az atyáskodásából. "Nyilvánvaló, hogy ön nem orvosi szakértő, s ebből következik,hogy leginkább csak a szerencsének köszönhető, hogy felesége nem szenvedett súlyos károsodást" - szögezte le.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×