eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Alapvető vezetési hibák miatt okoznak balesetet a rendőrök

A brit adatok szerint a járőröző rendőrök átlagosan naponta kilenc balesetet okoznak, ráadásul alapvető vezetési hibák miatt.

A Daily Mirror brit napilap a brit információs szabadságra hivatkozva a rendőrautók okozta balesetekről kért be adatokat a rendőrségektől. Angliában 2004 óta több mint 150-en haltak meg ilyen típusú balesetben, közülük 79-en autós üldözés közben veszítették életüket.

Az adatok összesítése után kiderült, hogy csak tavaly Angliában 3357 balesetet okoztak rendőrautóval, amely átlagosan heti 64 esetet jelent. Legalább 2492 áldozat vezetett más járművet - 56 motoros vagy biciklis volt, és legalább 22 gyalogos is balesetet szenvedett.

Az újság megjegyzi, hogy a statisztikák még rosszabbak lehetnek, mivel a lekérdezett 52 rendőrőrsből tíz nem hozta nyilvánosságra az adatokat.

Kiderült az is, hogy a balesetek többségét alapvető vezetői hibák okozzák: a figyelmetlen rendőrök nem állnak meg a kereszteződésben, körültekintés nélkül fordulnak meg, túl gyorsan veszik be a kanyarokat, és nem használják a visszapillantót, amikor tolatnak.

A napilap cikke számos olyan esetet sorol fel, amikor rendőrök okoztak balesetet. A rendőrautó egy álló gépkocsiba tolatott, amelynek vezetője ráadásul sérült volt, egy anya, aki két gyerekével együtt súlyosan megsérült a rendőrautóban, mert a tiszt túl hirtelen fékezett, Dorsetben pedig egy tiszt egész egyszerűen elfelejtette behúzni a kéziféket, ezért autója a falnak gurult.

Legutóbb három év börtönbüntetésre ítélték azt a rendőrt, aki megkülönböztető jelzés nélkül 120 kilométer per órás sebességgel száguldozott Newcastle-ban, és elgázolt egy 16 éves fiút, aki belehalt sérüléseibe.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×