eur:
389.64
usd:
361.93
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Még nem késett le - Január a randik hónapja

Habár a legtöbb pár januárban szakít, egy új felmérés szerint a hónap utolsó napán randiznak először a legtöbben. A év végi ünnepek után sok egyedülálló kezd el párt keresni, próbálkozásiakat általában január végén koronázza siker.

Európa legnagyobb randiszervező honlapjának felmérése szerint 2,5 millió első randevú van átlagosan januárban, ez majdnem háromszorosa a decemberi találkozások számának, és kétszer több a többi hónap átlagánál. A megkérdezettek szerint január utolsó napja a legjobb alkalom az első találkozásra.

Egy másik felmérés szerint pedig ötből négy ember akar összejönni valakivel az év első hónapjában.

A kutatások azt mutatják, hogy a megkérdezettek fele hosszú távú párkapcsolatra vágyik, tíz százalékuk alkalmi kapcsolatot keres, húsz százalékuk pedig bármilyen kapcsolatban benne lenne.

Pszichológusok a karácsony utáni traumával magyarázzák azt, hogy az év elején többen keresnek párt maguknak. Ráadásul a szilveszteri bulikat is sokan a párjukkal töltik, ez szintén egyfajta nyomást jelent az egyedülállók számára.

Az internetes társkereső oldalakon is jóval többen regisztrálnak az ünnepek után, mint az év bármely más időszakában, így sokan már a közelgő Valentin-napot is szerelmükkel tölthetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×