eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megoldódott a szörny rejtélye? Nézze meg!

Egy rejtélyes állattetemet sodort partra a tenger Délnyugat-Angliában. Az ottaniak úgy hiszik, hogy a különleges lény az évtizedek óta keresett szörny lehet, a szakértők azonban mást mondanak.

Észak-Devon tengerpartján a sétálók egy különleges tetemre bukkantak. Másfél méteres hosszúsága és kiálló agyara miatt bizton állítható, hogy nem kutya, de hogy mi is pontosan, az egyelőre rejtély.

A helyiek nem kételkedtek, és azonnal rávágták, hogy az exmoori szörnyről van szó. A pumaszerű lényről először a hetvenes években érkeztek hírek, 1983-ban pedig egész Anglia felfigyelt arra, amikor a környéken egyszerre száz juhot marcangoltak szét - de hogy kicsoda vagy micsoda, azt a mai napig nem sikerült kideríteni.

Volt egy időszak, amikor a titokzatos teremtmény a Loch Ness-i szörny hírnevével vetekedett. Hajtóvadászatokat, expedíciókat és szafarikat szerveztek, hogy lássák és megörökítsék a szörnyet, hiába.

Azok, akik látták a Croyde Bay-nél partra sodródott tetemet, azt állítják, hogy olyan nagy, mint egy borjú, iszonyú nagy fog áll ki a szájából és fekete bundája van. A helyszínre küldött két tiszt csak annyit tudott megállapítani, hogy kutya vagy macska nem lehet, mert ahhoz túl nagy a mérete, de ló sem lehet, mert ahhoz meg túl kicsi. Kizárták a fókát is, mivel a titokzatos lénynek lábai vannak. "Úgy tűnik, ez az exmoori szörny" - mondta Jeff Pearce, az egyik tiszt, aki a helyszínen vizsgálta meg a tetemet.

A legenda azonban tovább él, hiszen a minták alapján készített vizsgálatból a laboratórium munkatársai kijelentették: valójában egy szürke fókát sodort partra a víz, a lábak pedig a bomlásnak indult uszonyok csontjai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×