eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Absztrakt modern festészet - egy kétéves "művésztől"

A művészvilágban nem minden az, aminek látszik, különösen akkor, ha egy ismeretlen alkotó absztrakt festményeiről van szó.

Nikka Kalasnyikova orosz származású fotós megmutatta lánya festményeit egy melbourne-i galéria igazgatójának, azt azonban elmulasztotta elárulni, hogy a kreatív zseni, aki a képeket festette, valójában mindössze 22 hónapos.

Mark Jamiesonnak annyira tetszettek a képek, hogy úgy döntött: Kalasnyikova fotóival és egy másik művész képeivel együtt kiállítja a festményeket. Megszervezte a tárlatot, kinyomtatta a meghívókat és kifizette azokat a hirdetéseket, amelyek egy művészeti magazinban jelentek meg - ezután derült ki, hogy Aelita Andre, az ígéretes festő még kétéves sincs.

"Õszintén szólva sokkolt a dolog és egy kicsit zavarban is voltam" - vallotta be Jamieson, aki azonban úgy határozott, megrendezi a kiállítást. Egy interjúban azzal indokolta döntését, hogy a galéria mindig is támogatta a feltörekvő művészeket, bár tény, hogy ilyen fiatal festőnek még nem szavazott bizalmat.

Az anya elmondta: nem vezették félre a galériát, ő és férje csak véleményezésre mutatták meg a képeket a galériatulajdonosnak, mert úgy gondolták, hogy lányuk alkotásai különlegesek és csodálatosak.

Aelita képeit a hónap végétől láthatja a melbourne-i közönség. A műalkotásokat egyébként 350 és 2000 dollár, vagyis 70 és 410 ezer forint közötti értékre becsülik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×